Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Ιατρική Αθήνας: Αντικατάσταση μαθήματος;

     
        Υπάρχουν, όπως φημολογείται, σκέψεις στην Ιατρική σχολή της Αθήνας, για την αντικατάσταση ενός εξεταστέου, στις κατατακτήριες, μαθήματος, με άλλο. Ίσως, του μαθήματος της Ιατρικής Φυσικής. Επί πλέον, έχει καθυστερήσει αρκετά φέτος, η ανακοίνωση των εξεταστέων μαθημάτων και της αντίστοιχης ύλης, πράγμα στο οποίο η σχολή δεν μας είχε συνηθίσει. Βέβαια υπάρχει για λίγες μέρες ακόμη, το χρονικό περιθώριο που ορίζει ο νομοθέτης.
         Αν όμως πράγματι υπάρχει σκέψη αντικατάστασης μαθήματος, δεν θα έπρεπε αυτή να ανακοινωθεί νωρίτερα; Η προετοιμασία των υποψηφίων ξεκινά νωρίς, σχεδόν αμέσως μετά τις κατατακτήριες του Δεκέμβρη. Εδώ και 4 μήνες δηλαδή, οι υποψήφιοι προετοιμάζονται με βάση τα μαθήματα που γνώριζαν πως θα εξεταστούν και έχουν καταβάλει ήδη αρκετό κόπο - και έξοδα - για την προετοιμασία τους για αυτές τις δύσκολες και πολύ ανταγωνιστικές εξετάσεις.
      Δεν μπορώ βέβαια να πάρω θέση για την ορθότητα ή μη, της αντικατάστασης μαθήματος και νομίζω, πως η Συνέλευση της σχολής είναι και αρμόδια και σε θέση να  κρίνει κάτι τέτοιο. Δεν θα είναι όμως καθόλου σωστό, αυτό να γίνει από φέτος.

     Το blogg αυτό, έχει στο παρελθόν εκτιμήσει θετικά, το νέο περιβάλλον στο οποίο διεξάγονται αυτές οι κρίσιμες εξετάσεις,στην Ιατρική σχολή, που δημιουργήθηκε μετά την εκλογή του τελευταίου προέδρου.  Πιστεύω, πως στην ίδια κατεύθυνση θα κινείται και η επικείμενη απόφαση.
     Εν αναμονή λοιπόν...
     

      Το παρόν κοινοποιείται και προς τον αξιότιμο πρόεδρο της σχολής, Πέτρο Σφηκάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου