Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Αλλαγή του νόμου για τις κατατακτήριες!



    Μια σημαντική αλλαγή στα μέχρι τώρα ισχύοντα για τις κατατακτήριες, φέρνει η δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβέρνησης, του νόμου 4485/2017 και ειδικότερα το άρθρο 74 παρ.5 και 5α.

Παραμένει με αυτό, η προϋπόθεση να συγκεντρώσει ο υποψήφιος τουλάχιστον 30 μονάδες, αλλά καταργείται με αυτό η προϋπόθεση να έχει  περάσει την βάση 10 και στα τρία μαθήματα. 

    Με την  πολύ θετική αυτή τροποποίηση, θα μειωθούν αισθητά οι κενές θέσεις, που έμεναν μέχρι τώρα σε αρκετές σχολές (Ιατρική Κρήτης, Ιατρική Ιωαννίνων, Οδοντιατρική Θεσσαλονίκης, Φαρμακευτική Αθήνας κ.α.).

   Ειδικά για τις κατατακτήριες του προηγούμενου Δεκέμβρη, ο νόμος αυτός προβλέπει να καλυφθούν τυχόν κενές θέσεις, από τους αμέσως επόμενους υποψήφιους, που πέρασαν τις 30 μονάδες, ακόμη κι αν δεν είχαν πάνω από 10 σε όλα τα μαθήματα.

   Από την τροποποίηση αυτή, επωφελούνται και τρεις περσινοί μαθητές μου, υποψήφιοι της Φαρμακευτικής σχολής Αθήνας, ο Δημήτρης Κομποδιέτας , η Νάσια Παναγιωτακοπούλου και η Βάσια Γιαννουσά, οι οποίοι κλήθηκαν από την Γραμματεία να εγγραφούν στην σχολή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου