Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Τα θέματα Ιατρικής Φυσικής στην Ιατρική Πάτρας.


        Εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι για κατάταξη στην Ιατρική σχολή της Πάτρας, στο μάθημα της Ιατρικής Φυσικής. Ας σημειωθεί, πως το μάθημα αυτό, εξετάστηκε για πρώτη φορά φέτος, καθώς πήρε , με απόφαση της Συνέλευσης της σχολής, την θέση του μαθήματος της Ανατομίας.
        Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να επεξεργαστούν  τέσσερα θέματα, που το καθένα περιείχε δυο υποερωτήματα, ανεξάρτητα μεταξύ τους. Άρα, στην ουσία,  οκτώ ερωτήματα.
        Δυστυχώς η σχολή, δεν δημοσιοποίησε μέχρι στιγμής τα θέματα, ώστε να είναι γνωστή η ακριβής διατύπωση τους, οπότε και ο σχολιασμός τους εκ μέρους μου, είναι σίγουρα επισφαλής. Σε γενικές γραμμές λοιπόν, θεωρώ πως τα θέματα ήταν για πολύ καλά διαβασμένους υποψηφίους, πως είχαν κλιμακούμενη δυσκολία και πως οι βαθμολογίες θα είναι χαμηλές (ως πολύ). Το ότι δεν ζητήθηκαν καθόλου οι φυσικές αρχές, στις οποίες στηρίζονται πάρα πολλές διαγνωστικές και θεραπευτικές εφαρμογές της Ιατρικής, είναι, νομίζω, ένα μειονέκτημα των σημερινών θεμάτων. Ακόμη, ίσως είναι πολύ, που τέθηκαν δυο (από τα οκτώ) ερωτήματα από τα ηλεκτρικά σήματα στο - και από το - σώμα.
       Τέλος, θέλω για μια ακόμη φορά, να επισημάνω ως αρνητικό, το γεγονός πως δεν δίνεται από τους υπεύθυνους του μαθήματος, προτεινόμενη βιβλιογραφία, που έτσι θα δεσμεύει και τους εξεταστές. Ακόμη, η ύπαρξη θέματος, που περιέχεται μόνο στις διαφάνειες του μαθήματος , δεν έχει λάβει καθόλου υπ' όψιν, πως οι υποψήφιοι δεν έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα της σχολής, στα οποία μάλιστα, οι διαφάνειες θα συζητούνται και θα εξηγούνται υποθέτω.. Γιατί ''σκέτες'', δεν μιλάνε...
      Κάθε αρχή και δύσκολη! Περιμένω πως η φημισμένη για την οργάνωση της και το επίπεδο της, Ιατρική σχολή της Πάτρας, θα κρατήσει όσες από αυτές τις επισημάνσεις έχουν κάποια αξία και θα μας δώσει λιγότερες αφορμές για ''γκρίνια'', αν βέβαια θεωρηθεί πως αυτή είναι καθόλου δικαιολογημένη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου